Aktuellt

Den 9 oktober kl 1400 kommer Seniorshop till kursgården. Jag vill gärna ha mannekänger som kan visa upp kläder som de visar upp. De som hjälper till med detta får rabatt med 10% på kläderna de köper.

Ring gärna Yngve för mer information 0706733481

 

Var inbjuden i går (den 16:e) kväll kursgården för att diskutera mer om höstfesten som vi planerar den 21/10. Till min förvåning fick jag då veta att de denna dag hade döpt sin restaurang med en tanke på "Vinorkvinnan" i vårt Muséum. Texten under är ur platschefens ord för invigningen.

17/9 sista dagen på året som muséet är öppet så finns ett minne att bevara. Strax efter öppnandet satt det fyra damer i vikangaskeppet och drack sitt medhavda kaffe. Efter kaffet kom de in och ville titta och höra om Fårö. När de skrivit i gästboken ett tack och sa vilken tur de som gjorde det första stoppet här så de fick veta vad de titta på när de var på Fårö.

Jag vill tacka alla gäster för de fina orden som om Föreningens personal som arbetat på muséet under sommaren. Vi hoppas att vi får ha den omtyckta utställningen om en tidsresa på fyra tusen år på Fårö kvar.

Jag tar mig också friheten att bjuda in den personal som ställt upp i muséet under sommaren till höstfesten den 21/10 kl 1800 på Kursgården.


Yngve Ohlsson

Ordf. i Föreningen

Nytt tak på "Kölnan"

- med gammal teknik.


Kölnan vid Fårö kyrka har fått sig ett lyft. Ett glatt gäng från Fårö Hembygdsförening har lagt om det gamla taket med tidsenliga metoder. 


Arbetet är ett samarbete mellan Församlingen, Röda korset och Hembygdsföreningen. 


Tack alla för er insats!

IMG-5103
IMG-5104
IMG-5102

Båtmuséet har fått solceller


I tider som dessa, när elräkningar stiger mot höjden – är vi så stolta att vårt båtmuseum har fått solceller på taket.


Ett stort tack till Tage Olsson och medhjälpare för er insats. 


IMG_0991
IMG_0992
IMG_0993